Aký dar vybrať pre muža

Niektorým netreba ku šťastiu veľa – dobré jedlo, vyjsť si s partiou na pivo, nerušene si pozrieť športový zápas alebo vykonávať obľúbené činnosti v domácnosti. Minimálne trikrát v roku sa vyskytne príležitosť dať mužom v našom okolí originálny darček. Kvalitným vínom zaručene nepohrdne žiadny z nich, hoci ide len o maličkosť.
1.Vínko pre každú príležitosť
Ani ten najzarytejší abstinent sa neurazí, ak si v darčekovej taške nájde fľašu vína. Nielenže sa o tomto nápoji už roky hovorí ako zázračnom lieku, ale je tiež príjemným spoločníkom, keď len tak oddychujeme pri dobrej knihe, diskutujeme s priateľmi alebo čosi oslavujeme. Radi  kombinujete rôzne chute? Potom určite s obľubou siahnete po fľaške vína pri konzumácii syra, hlavného jedla alebo dezertu. Jednoduchým riešením, ako čo najlepšie využiť darované víno, je podeliť sa oň s partiou oslavujúcich. Mnohí podvedome čakajú, že svoj dar budú môcť aj ochutnať. A hoci môžete sprvu riešiť dilemu, ktorou značkou vína sa najlepšie trafíte do vkusu svojho manžela, otca, dedka, šéfa či kolegu, najlepšie je v prvom rade myslieť na originálnosť. Darovaná fľaša vína totiž môže pochádzať z regálu bežného supermarketu, avšak najkrajším darom je ten, ktorý vytvoríte vlastnoručne a od srdca. V tomto prípade je len na vás, aký objem vína darujete, či bude červené, biele, šumivé, a v akom duchu sa bude niesť etiketa fľaše. Pre slávnostné príležitosti sú najvhodnejšie elegantné etikety so zlatými alebo striebornými prvkami, ktoré spestria každú oslavu jubilea alebo dôležitého životného medzníka (promócie, svadba...). Ak však máte pocit, že váš známy si oveľa viac cení vtip a originalitu, pokojne mu na etiketu vymyslite vlastné vtipné venovanie alebo obrázok, čo ho bude tešiť celé roky.
2.Pátrajte po originálnej fľaši vína
Dnes je na trhu s darčekovými fľašami vína množstvo etikiet, ktorými oslávencovi vyčaríte úsmev na tvári alebo ho dojmete. Pri príležitosti Dňa otcov, Vianoc, menín alebo narodenín si viete vyberať spomedzi personalizovaných vín, vín s označením veku oslávenca, príležitosti, niektoré etikety sa dokonca vzťahujú ku konkrétnym druhom povolania, záujmov či vzťahov. Nájsť originálny darček pre muža teda nemusí byť nesplniteľnou misou, ale skôr zábavou. Čím viac hláv popremýšľa nad imidžom vína a odkazom na etikete, tým lepší efekt sa dá dosiahnuť. Cieľom je darovať fľašu vína, na ktorú oslávenec len tak rýchlo nezabudne. Častým riešením preto často bývajú šumivé vína, v ktorých sa vznášajú jedlé lupienky zlata. Darčeková fľaša razom nadobudne luxusnejší zjav, no zážitkom bude aj konzumácia samotného vína. Keď teda originálny darček, tak jednoznačne v originálnom balení.