Parkujte bez stresu

Uričte to poznáte aj vy, keď sa deň čo deň presúvate svojím autom do práce, s deťmi do školy, na nákupy, do kina, či na rozličné stretnutia. Problém sa objaví vtedy, ak chcete zaparkovať svoje auto na zvolené parkovacie miesto. Dnes zaparkovať už nie je také jednoduché ako kedysi. Niekoľkonásobne vzrástol počet áut a tým aj prekážok v preplnených mestách a mestských častiach. Každý vodič v takomto prípade ocení parkovacie senzory. Dnes je možné ich domontovať do každého typu vozidla - jednoducho, pohodlne a veľmi rýchlo! 
1.Čo sú to parkovacie senzory?
Predstavte si zariadenie vo svojom aute, ktoré vás v pravý čas upozorní na prekážku za autom alebo pred ním, ak sa k nej priblížite. Parkovacie a cúvacie senzory začínajú byť v dnešnej rýchlej dobe veľmi vyhľadávaným zariadením medzi motoristami. Nie je sa čo čudovať. S nimi napríklad nie je potrebné vystupovať zakaždým z kabíny vozidla, len aby ste si na "vlastné oči" preverili skutočný odstup vozidla od prekážky. Tiež nie je nevyhnutné dôverne poznať svoje vozidlo, len aby ste bez problémov zacúvali alebo zaparkovali na dané miesto. S parkovacími senzormi pôjde všetko jednoduchšie, rýchlejšie a bez nepríjemných nutných opráv na aute.
2.Ako fungujú?
Parkovacie senzory sú na to skonštruované, aby mal každý vodič v kabíne svojho auta, dokonalý rozhľad o vzdialenosti pri parkovaní alebo cúvaní. Hlavnou funkciou parkovacieho snímača je upozorniť šoféra na bezprostrednosť prekážky pri aute. Je to zariadenie, ktoré vodiča včas upozorní, vizuálne na prístrojovej doske (najčastejšie svetelnými LED svetlami), zároveň aj zvukovo (prerušovaným tónom, ktorého intenzita vzrastá so zmenšujúcou sa vzdialenosťou).
3.Že ich ešte nemáte? S rýchlou montážou ich môže využívať každý
Pokiaľ doposiaľ nemáte vo svojom aute cúvacie senzory, nie je dôvod na paniku. Nemusíte hneď kupovať nové auto. Parkovacie senzory je možné rýchlo a pohodlne namontovať aj neskôr do vozidla. Montáž cúvacích senzorov je možné uskutočniť do rôznych typov áut - rovnako do zadnej ako aj prednej časti vozidla. Zadné parkovacie senzory už mnohokrát nepostačujú. Dnes veľa motoristov siaha aj po komfortných predných parkovacích senzoroch, ktoré sú umiestnené v prednom nárazníku  vozidla. Platí, že pokým sa zadné cúvacie senzory uvádzajú do prevádzky automaticky pri zaradení "spiatočky", predné senzory je potrebné zopnúť manuálne spínačom na prístrojovej doske.
4.Aké sú ďalšie výhody?
Okrem toho, že parkovacie senzory upozorňujú vizuálne a zvukovo na každý predmet v okolí vozidla, ochraňujú aj pred nepríjemnou škodovou udalosťou (tou môže byť najčastejšie náraz do iného vozidla alebo inej prekážky). Okrem toho však takouto prekážkou môže byť aj živá bytosť, čo už nemusí prejsť len ako škodová udalosť. Aj toto je vážny dôvod na to, aby ste sa zamysleli nad tým, či chcete pri každej jazde takto riskovať alebo nie.