Doprajte si spánok. Relaxačný, regeneračný, uzdravujúci

To, že spánok je mimoriadne dôležitý na celkovú fyzickú i duševnú regeneráciu, vie určite každý z nás.  Je úplne jedno, či nemôžete spať kvôli bolestiam, alebo vás niečo ťaží na duši, alebo len jednoducho máte problém so zaspávaním či samotným spaním. Ak si v noci poriadne neoddýchnete, prejaví sa to nielen na vašej koncentrácii, ale môžete si skutočne až zničiť zdravie.

Na uspokojivý, regeneračný a liečivý  spánok potrebujete kvalitný pohodlný matrac, ktorý vášmu telu zabezpečí stabilnú polohu a súčasne oporu napríklad chrbtici, ale i ďalším častiam tela, ktoré túto oporu potrebujú. Výber správneho matraca je síce komplikovaný, ale nie neriešiteľný problém.
1.Stačí sa len zamyslieť a zodpovedať si zopár podstatných otázok
- Aká je vaša hmotnosť a výška
- Aký máte rošt
- Či chcete v prípade, ak máte manželskú posteľ, jeden veľký alebo dva menšie matrace
2.A to je všetko...
Prepočtom výšky a hmotnosti – hmotnosť v kg/výška v m2 – získate hodnotu záťaže vášho tela na matrac. Táto hodnota býva uvedená pri vlastnostiach matraca a napovie vám, aký typ matraca a s akou tvrdosťou je pre vás najvhodnejší.

Rošt, ktorý máte vo vašej posteli, vás zasa nasmeruje k tomu, či si máte vybrať penový alebo pružinový matrac. Na rošt z pružných lamiel treba riešiť penový matrac, keďže pruží samotný rošt, a, naopak, na pevný rošt treba pružinový matrac. Veľmi jednoduché, intuitívne, logické.

S partnerom sa porozprávajte, či potrebujete na spánok rovnaký podklad. Ak áno, môžete zvoliť jeden veľký, ak nie, radšej dva oddelené matrace. Má to svoje výhody. Každý z vás bude spať na takom matraci, aký potrebuje, ľahšie sa vám bude otáčať a manipulovať ním.
3.Vlastne nie, ešte matracový chránič
Nemusíte ho mať, ale keď ho máte, je to výhodnejšie. Chránič na matrac má niekoľko pozitívnych vlastností. Matrac vám zostane dlhšie čistý, chránený pred vonkajším znečistením. Netreba ho stále vyťahovať z poťahu, netreba ním tak často manipulovať. Chrániče na matrace sú väčšinou vyrábané z prírodných materiálov, a preto sú vzdušné. Ak sa teda v noci spotíte, nezúfajte, vďaka svojim hydroregulačným vlastnostiam sa o vás postarajú i počas spánku a odvedú pot z vášho tela tak, aby ste sa cítili v rámci možností komfortne. Ak navyše natrafíte na matracový chránič s výťažkami z aloe vera, ktoré pozitívne pôsobia na pokožku, máte vyhrané. Váš spánok bude taký, aký ma byť. Upokojujúci, uspokojujúci a relaxačný.