Komfort a bezpečnosť. To sú hliníkové dvere.

Hovorí sa, dvere sú bránou do duše. Pardon, do domu. Okrem toho ich pri vstupe dovnútra uvidia aj vaši známi, susedia či priatelia, dokonca aj neželané návštevy. A práve preto by vám malo záležať na to, aby ste si zvolili také, ktoré vás dostatočne ochránia a splnia aj vaše estetické nároky. 

Kvalita produktu závisí najmä od dodávateľa, preto si overte, od koho dvere kupujete. Vchodové dvere sú zvyčajne masívnejšie, kompaktnejšie, ale mali by byť vždy v súlade s veľkosťou a celkovým riešením vášho domova. Trh spravidla ponúka rôzne použitie materiálov, farieb či dekorov, stačí si len správne vybrať. Musíte si preto na začiatok odpovedať pár otázok, ktoré zohľadnia vaše nároky a vkus.
1.Vysoko stabilné dvere, s dlhodobou životnosťou
Materiál vašich budúcich vchodových dverí môžete voliť z niekoľkých variantov. Na výber máte napríklad dvere drevené, plastové alebo kovové. Trendom posledných rokov sú jednoznačne hliníkové dvere. Dôvod je jednoduchý. Predpokladá sa, že nebudete meniť vchodové dvere do domu každý rok, ale potrebujete, aby vám poslúžili desaťročia. No a práve takéto vám vydržia hoci aj niekoľko generácií, pri minimálnej základnej údržbe.

Chcete ďalšie dôvody? Hliníkové dvere sú vysoko odolné voči rôznym nepriazňam počasia, ponúkajú nadštandardnú bezpečnosť a majú luxusný vzhľad. Hliník je predsa ušľachtilý materiál a jeho výhodou je pevnosť, tuhosť a nízka hmotnosť. Pre vás to znamená ďalšie výhody, a to, že hliníkové dvere sa nedeformujú, nekrútia, dobre tesnia, majú vhodné tepelno-izolačné vlastnosti a dajú sa  ľahko otvárať a zatvárať po dlhý čas.
2.Široká paleta farieb i možností na výber
Ak potrebujete špeciálne nakombinovať vhodný tvar produktu, farbu, drážkovanie či presklenie, hliníkové vchodové dvere do domu to hravo zvládnu, a to vďaka širokej variabilite farebného prevedenia. Vchodové dvere do domu hliníkové byť plné, čiastočne presklené, alebo celé presklené... Premyslite si, aký typ potrebujete vy a podľa toho sa rozhodujte.

Presklenie na dverách či bočný svetlík vám poskytne vizuálny kontakt s okolím a postará sa o prísun denného svetla do zádveria bez okna. Pekne to presvetlí vašu predsieň a vy sa vyhnete tmavému vstupu dovnútra. Potrpíte si na vysokú bezpečnosť? Prirodzene, vchodové dvere môžu mať napríklad viacbodový bezpečnostný zámok.  Pokiaľ požadujete elektromagnetický či elektromechanický zámok, stačí požiadať predajcu, aby vám poradil vhodné alternatívy. Tiež si premyslite, či budete dvere otvárať ako kľučku, guľu alebo madielko.

A na záver nezabudnite na zvonček, schránku, prípadne i box na propagačné materiály. Veď predsa chcete, aby vás poštár, susedia či známi, ľahko zastihli doma. Vchodové hliníkové dvere ich budú vítať každý deň a tiež sa stanú dobrou vizitkou vášho doma po dlhé roky.