Ako skoncovať s potením v podpazuší?

Vysoké teploty, stres, telesná námaha...každý z nás sa pri tom trošku spotí a je to zdravé. Avšak nadmerné potenie môže byť ozajstnou nočnou morou. Neustále kontrolovanie podpazušia, či tam ešte nemáte mokré fľaky a zápach zo stále prepotených vecí. Poradím vám, ako s tým skoncovať.
1.Potenie môže ovplyvňovať vaša strava a jej zmenou ho môžete obmedziť. Zmiernite ho tým, že obmedzíte alkohol, cigarety, soľ, ostré a korenené jedlá. Proti poteniu vraj pôsobí aj šalviový alebo žihľavový čaj.
2.Na zmiernenie potenia používajte tiež antiperspiranty a deodoranty. Ale pozor! Je medzi nimi rozdiel! Deodorant pôsobí iba proti zápachu, pričom antiperspirant zmierňuje potenie. Zväčša sú však tieto prostriedky dosť slabé, čo sa týka hlavne stresových situácií.
3.Mne osobne pomohlo len jediné, a to Driclor. Je to poriadna chemikália, s ktorou večer trošku ťažšie zaspávate, lebo v podpazuší vás svrbí a štípe. Však po celý týždeň máte tak zaručene od potenia pokoj. Či je to zdravé? Nie, nie je to veľmi zdravé...ale poznám množstvo ľudí, ktorí to používajú pravidelne už po roky rokúce a žiadne problémy nenastali. ;-)
4.Ďalšími možnosťami sú napríklad electro-antiperspirant, ktorý však nie je ešte veľmi rozšírený a tak ani nie zaručene účinný, alebo operácia.