Ako na vrásky

Ak ste ženou, ktorú vrásky netrápia, klobúk dole. Drvivá väčšina žien by si však rada uchovala krásnu a mladú pleť do čo najvyššieho veku. Recept je pritom jednoduchý – starajte sa o hydratáciu pleti!
1.Pomôcť Vám v tom môže správny pitný režim, vyhýbanie sa škodlivým UV lúčom najmä počas leta a dôsledná starostlivosť o pleť. Nikdy nenechávajte vašu pleť smädnú! Čím skôr sa o pleť začnete starať, tým dlhšie sa vám bude odvďačovať svojou sviežosťou a mladistvým vzhľadom.
2.Že skvelým pomocníkom v hydratácii pleti je samotná príroda, dokazuje aj arganový olej. Dnes už o ňom počula takmer každá žena, ide totiž o jeden z najznámejších prírodných olejov v kozmetike. Tento elixír je účinný len vo svojej najčistejšej podobe – ekologicky lisovaný za studena z ručne nazbieraných sušených arganových plodov, ktoré rastú na polopúštnych stromoch v severnom Maroku. V oleji sa snúbi obrovské množstvo vitamínu E so skvalenom, oba majú na svedomí silný antioxidačný efekt pre pleť – zabraňujú voľným kyslíkovým radikálom poškodzovať pleť, čím prakticky zamedzujú jej starnutiu. Navyše dokáže arganový olej podporiť vznik kolagénu a elastínu v pleti, čím nielen zabraňuje vzniknu nových vrások, ale tiež dokáže vyplniť aj tie už existujúce. Arganový olej je skrátka pre ženy nad tridsať rokov ideálnym pomocníkom.
3.Svojím nemastným zložením nahrádza pleťové krémy. Stačí teda jeden olej na starostlivosť o pleť ráno, ale aj večer po umytí pleti. Nanáša sa na ešte vlhkú pleť, stačí pár kvapiek a olej sa rovnomerne rozdelí vo všetkých pórov pleti, pričom vôbec nemastí, naopak, ešte redukuje tvorbu mazu. Niekomu by sa mohlo zdať, že olej na mastnú pleť vhodný nie je, ale v prípade arganového oleja je opak pravdou. Vysoká schopnosť hydratácie práve nastaví pleť k nižšej tvorbe mazu, je preto vhodný aj pre pleť s výskytom akné. Ak vám vadí jedna alebo dve vrásky, arganový olej vám nahradí pleťové sérum. Nanesiete ho len na problémové miesta a olej sa už o vrásky postará.