Ako si vybrať svadobné obrúčky

Ak sa chystáte povedať "áno" svojmu drahému alebo drahej, otázka výberu tých správnych svadobných obrúčok je jednou z tých, ktoré si skutočne zaslúžia, aby sme jej venovali patričný čas a pozornosť. Ak si uvedomíme, že tento šperk bude našou každodennou súčasťou niekoľko desiatok rokov, tak musí byť hlavne pohodlným, pekným a príjemným spoločníkom. Kruh od dávna symbolizoval nekonečnosť a v tradíciou vždy bolo nosiť obrúčku na rovnakom prste ako zásnubný, pričom ten zásnubný si navliekate ako prvý,je teda bližšie k srdcu.  V tomto návode poukážeme na niekoľko hlavných vecí, ktoré by ste mali pri výbere tých správnych štýlových svadobných prsteňov vziať do úvahy.
1.Veľkosť svadobnej obrúčky- obrúčka nesmie z ruky padať a ani byť príliš tesná. Keď je zima, tak sú naše prsty viac stiahnuté, takže ak by sme si vybrali svadobné prstene trošku väčšie, môžu nám v období zimy padať. Naopak, v lete nám môže byť potom tesnejší. Dôležitá je aj šírka samotného prsteňa. Obvykle menšej a širokej ruke viacej pristanú tie širšie prstienky a naopak, ak máte dlhé prsty a úzku ruku, mali by na vašej ruke vyniknúť tenké svadobné obrúčky. Dôležitý je aj tvar prsteňa. Najpohodlnejšie bývajú tie, ktoré majú skosené aspoň mierne skosenú hranu.
2.Materiál a farba obrúčok- obvykle v obchodoch vyberáme zo žltého alebo bieleho alebo ružového zlata. Obrúčku môžeme veľkosťou, štýlom, farbou aj šírkou ladiť k snubnému prsteňu, hlavne ak ich teda chceme skutočne nosiť oba na jednom prste. Nemusí to byť však pravidlom a dobre môže vyzerať aj ich rozdielnosť, kedy jeden môže takto umožniť dať vyniknúť tomu druhému prstienku. Pokiaľ ide o materiál svadobných obrúčok, je úplne v poriadku ak váš/a manžel/ka má iný materiál ako vy.
3.Zdobenie svadobných obrúčok- prstene môžu byť zirkónmi, drahokamom a podobne. Je však dobré uvedomiť si, že ak sú nejaké vzácne kamene umiestnené v prstienku, obvykle má taký prsteň väčšiu hrúbku, aby kamienok v kove dobre držal. Je tiež dobré vziať do úvahy fakt, že prezdobené a komplikované obrúčky nás časom celkom omrzia. Skúste sa teda na výber pozerať aj v tejto oblasti z dlhodobého hľadiska.
4.Pridanie osobitosti- aby ste zvýšili osobitosť a unikátnosť vašich obrúčok, môžete si do nich dať vyryť slovo, vetu, ktorá podškrtne jedinečnosť vašeho vzťahu, vašich osobností. Krátky odkaz na svadobných obrúčkach spôsobí, že budete mať k obrúčkam hneď bližší vzťah.