Ako si vybrať vysokú školu ?

Uvažujete nad tým, čo študovať ? Alebo ste nad tým ešte nepremýšľali, ale viete, že už je na to čas ? Pokúsime sa Vám s výberom pomôcť. 
1. Pozrite sa na svoje známky a záujmy

Skúste sa pozrieť v akých predmetoch ste najlepší, čo Vás najviac baví a aké krúžky navštevujete. Je treba sa nad týmto zamyslieť hneď na začiatku a je dobré z toho potom aj vychádzať. Nemusí to platiť stopercentne, ale je to dobrý začiatok.
2. Porozprávajte sa s rodičmi a kamarátmi

Rodičia Vám môžu, ale nemusia pomôcť s výberom vysokej školy. Ale určite možnosť vypočuť si ich využite. Povypytujte sa taktiež svojich starších známych, ktorí už vysokú školu skončili alebo nejakú práve navštevujú. Tí Vám budú určite nápomocní, keď sa budete chcieť dozvedieť, ako to na takej univerzite alebo fakulte chodí.
3. Hľadajte na webe

Určite neváhajte hľadať na webe a prejsť si stránky fakúlt, ktoré Vás zaujali. Preskúmajte aj ich stránky na sociálnych sieťach, či navštívte ich fóra. 
4. Spravte si zoznam

Spíšte si zoznam oborov, univerzít a fakúlt, nad ktorými uvažujete. Zoberte Váš zoznam a povypytujte sa Vašich známych znova. 
5. Zájdite si na univerzitu

Keď už ste si spravili predstavu, kam by ste chceli ísť študovať, zistite si termíny dní otvorených dverí a neváhajte sa tam ísť pozrieť. Je to ideálna príležitosť vidieť všetko naživo, povypytovať sa priamo študentov, či učiteľov.