Ako sa zbaviť nadmerného vypadávania vlasov?

Máte problém s nadmerným vypadávaním vlasov a neviete si s tým rady?
1.Pár vypadnutých vlasov naviac nemusí značiť žiadne ochorenie

Zvýšené vypadávanie vlasov môže byť spôsobené častým fénovaním, žehlením alebo kulmovaním. V tomto prípade sa skôr vlasy lámu než vypadávajú a riešením by bolo tieto činnosti obmedziť. Vypadávanie vlasov sa napríklad výrazne zvyšuje aj začiatkom jesene. Možno by pre vás bolo najlepším riešením vyskúšať nejaké prípravky v lekárňach či drogériách. Tam nájdete obrovské množstvo prípravkov (šampónov či vodičiek do hlavy), ktoré sľubujú zastavenie nadmerného vypadávania vlasov. Skúste si o ich účinnosti niečo zistiť a s neveľkým problémom vám určite pomôžu. Pomôcť môžu aj rôzne nutričné doplnky ako vitamíny B a PP, železo, zinok, kremík, jód, horčík a niektoré aminokyseliny. Zatiaľ najúčinnejšími metódami sú žihľavová voda či každodenné užívanie zinku. Výsledok je však badateľný až po 3 mesiacoch.

2.Vypadávanie vlasov môžu spôsobovať hormonálne zmeny

Stáva sa to najmä v puberte, že deti prechádzajú rôznymi hormonálnymi zmenami. Vtedy je nadmerné vypadávanie vlasov bežná záležitosť. Ak sa chcete aspoň trochu pred rednutím vlasov ochrániť, skúste prípravky z lekární či drogérií. Ak však bude problém pretrvávať a stav sa vôbec nebude zlepšovať, radšej navštívte vášho kožného lekára.
3.Kedy sa už radšej obrátiť na lekársku pomoc

Ak je vypadávanie enromné a dlho pretrváva, je nutné navštíviť lekára. Problém môže súvisieť s nedostatkom minerálov, ale môže to byť aj nejaké ochorenie a vypadávanie vlasov jedným z príznakov. Skúste si dať spraviť krvný test alebo navštívte vášho kožného lekára. Ten vám môže predpísať prípravky proti vypadávaniu vlasov, ktoré už majú skôr postavenie lieku a sú teda oveľa účinnejšie.