Ako správne nainštalovať IP kameru.


Medzi zabezpečovacími kamerovými systémami sú v poslednej dobe najobľúbenejšie práve IP kamerové systémy. Bezpečnostný systém IP umožňuje prenos zdigitalizovaného videosignálu po drátových, optických alebo bezdrátových počítačových sieťach a vzdialené monitorovanie či nahrávanie kdekoľvek v sieti. Ako správne nainštalovať IP kameru?
1.V prvom rade musíte vybrať správny kamerový systém

Je dôležité vybrať kamery podľa toho, na čo budú využívané. Napríklad kamery s PTZ zoomom, kamery proti vandalom a kamery s rozptylom 360 stupňov. Každý typ môže byť pripojený do IP pozorovacieho systému, a vytvorí sa tak kompletný kamerový set, ktorý rieši bezpečnostné potreby.
2.Ďalej je to prípustná úroveň kompresie

Každý kamerový systém používa nejaký typ kompresie. Bez efektívnej kompresie by boli siete brzdené kvôli veľkosti videoarchívu jednotlivých zložiek. Výber správnej kompresie je zásadný a zahrňuje výber medzi režimami ako sú JPEG či MPEG-4. Úroveň kompresie však nemôže byť veľmi vysoká, pretože by to mohlo ovplyvniť, či je video prípustné na súde a to je veľmi dôležitý činiteľ.
3.Nové technológie - videomanagement

V dnešnej dobe môžu kvalitné videosystémy aj vyhodnocovať situáciu a prijímať vhodné opatrenia, nie len pasívne zaznamenávať. Takýto videosystém je však výrazne drahší, a preto treba zvážiť, nakoľko je táto funkcia potrebná.
4.Pamäť - uchovávanie dát

Jedným z hlavných benefitov IP systému je, že pamäťové riešenia sú nastaviteľné. Sami si môžete nastaviť kvalitu obrazu, množstvo času, ktoré potrebuje video ukladať, požadovanú nadbytočnú kapacitu, typ pamäte...
5.Začlenenie analógových kamier

Pre zníženie inštalačných nákladov sa často využívajú aj staršie analógové kamery, ktoré sa integrujú do systému, ktorý používa videoserver. Videoserver digitalizuje, komprimuje a prevádza video cez sieť.
6.Najjednoduchším riešením sú bezdrátové siete

Bezdrátové riešenie je zväčša najlepšia a finančne najefektívnejšia možnosť. S káblami je horšia manipulácia pri presúvaní kamier a pravdaže je problém dostať sa s káblami všade.
7.Vytváranie siete

Vytváranie siete je špecifické podľa potrieb používateľa a podľa špecifickej inštalácie. Treba zvážiť napríklad IP adresu a prenosový protokol, šírku frekvenčného pásma či bezpečnostné siete.
8.Zabezpečenie videa

Skoro všetky bezpečnostné a sledovacie aplikácie obsahujú citlivé informácie, ktoré by nemali byť dostupné nikomu. Je potrebný výber správnych bezpečnostných možností ako je programová ochrana serveru (firewall), virtuálna privátna sieť (VPN) a ochrana heslom.