Ako si vybrať sedačku?

Rozhodujete sa či kúpiť luxusnú koženú sedačku alebo praktickú látkovú? Skutočne veľká dilema, pretože každá má svoje pre a proti. Čo zohľadniť, a na ktoré vlastnosti prihliadať pri kúpe novej sedačky, aby ste boli čo najspokojnejší?
1.Vyberte si veľkosť
Na začiatku si musíte ujasniť veľkosť sedačky. Ako na to? Máte veľkú obývačku s vysokými stropmi? Potom si doprajte aj veľký, mohutný gauč, ktorý zvýrazni veľkosť miestnosti. No keď máte malú obývačku, neukrajujte z nej zbytočne veľa miesta sedačkou. Veľká sedačka v malej miestnosti, vám ukradne veľkú časť miestnosti a ešte ju aj opticky zmenší.
2.Vyberte tvar
Aký tvar sedačky sa vám najviac hodí do miestnosti a hlavne – dokážete ho tam rozumne umiestniť? Pretože Učková sedačka nepasuje do všetkých obývačiek a navyše zaberie veľa miesta. Praktická rovná sedačka je zase univerzálna, hodí sa do akejkoľvek miestnosti. A Lková je kvôli svojmu tvaru vhodnejšia do väčších obývačiek.
3.Vyberte si štýl
Štýl si nemusíte vyberať podľa toho, aký máte nábytok v obývačke. Dnes môžu jednotlivé kúsky nábytku spolu aj kontrastovať. Máte moderne zariadenú obývačku? Vyberte si rustikálnu sedačku. Máte obývačku zariadenú vo vidieckom štýle? Kúte si modernú sedačku. Toto je otázka vášho dobrého vkusu.
4.Vyberte materiál
Máte v spálni nadčasovú koženú posteľ? Kúpte jej kamarátku oblečenú v rovnakom materiáli. Aké sú výhody koženej sedačky? Ľahšie sa čistí, nezachytáva chlpy od domácich miláčikov a roztoče, pôsobí elegantnejšie a bude vždy moderná. Aké sú výhody látkovej sedačky? Nemusíte sa báť, že ju poškodia slnečné lúče či teplo z radiátora. Tiež je jej cena nižšia a pri niektorých modeloch môžete poťahy z matracov jednoducho vyprať. Keď chcete širšiu ponuku farieb, materiálov a vzorov, nájdete ju práve pri látkových sedačkách. Nevýhodou je priťahovanie chlpov a červotočov.