Ako znížiť náklady na auto?

Náklady na prevádzku auta sa odvíjajú hlavne od toho, koľko zaplatíme za pohonné látky a od toho, či sa nám pokazilo alebo nie. Ako môžeme znížiť náklady, keď nedokážeme hýbať s cenou benzínu a nafty? Jednoducho, ušetrite vďaka audielom, optimalizácii poistenia či štýlu jazdy, ako na to?
1.Znížte aerodynamický odpor
Myslíte si, že to má na spotrebu zanedbateľný vplyv? Mýlite sa, vďaka správnym úpravám, môžete znížiť spotrebu aj o 5 % na 100 km. Ako na to? Jazdíte často s otvorenými oknami? Používajte deflektory na okná, ktoré pridajú vášmu autu aerodynamiku. Máte na streche box na lyže? Odmontujte ho alebo ho nahraďte novším modelom s nižším odporom vzduchu.
2.Brzdite motorom a používajte neutrál
Jazdenie na neutrále a brzdenie motorom môže výrazne ovplyvniť spotrebu paliva. Samozrejme vo váš prospech. Ako na to? Máte červenú na križovatke? Dôjdite tam na neutrále. Idete dole kopcom? Nederte si zbytočne brzdy, používajte brzdenie motorom.
3.Udržujte v aute poriadok
Prevážate v kufri kopu zbytočností, ktoré nepotrebujete? Zvyšujete spotrebu svojho auta, vypracte ich. Chodíte na túry a veľakrát vás zastihol dážď a celý zablatený ste nasadli do auta?  Používajte gumené autorohože a neplaťte za drahé tepovanie auta.
4.Skontrolujte si výhodnosť svojho poistenia
Je jedno či ide o PZP, poistenie proti krádeži či akékoľvek iné poistenie, ste si istý, že máte to najvýhodnejšie pre vás? Zistite si ponuky aj konkurenčných poisťovní. Možno narazíte na oveľa výhodnejšie ponuky, ktoré vám pomôžu ušetriť ročne značnú čiastku.
5.Majte vždy správne natlakované pneumatiky
Správne natlakované pneumatiky sú dôležité nielen kvôli vašej bezpečnosti, no vďaka nimi môžete ušetriť aj 0,5 l paliva na 100 km. Taktiež jazdenie na zimných pneumatikách počas leta zvyšuje spotrebu.