Ako sa najlepšie naučiť po anglicky?

Záleží na veku, pretože najľahšie sa učia deti, a keď štvorročné dieťa prihlásite na detský kurz angličtiny, po pár týždňoch bude „spíkovať“ skoro tak dobre ako Winston Churchill. Ale čo s nami, staršími, ktorí si musíme všetko vtĺkať do hlavy na trikrát, a aj to nám tretina ostatných vecí pri tom vypadne. Nikdy však nie je neskoro, toto klišé skutočne platí aj v tomto prípade – nečudo, že sa z neho stalo klišé, keď platí takmer vždy.
1.Prvé rozhodnutia, ktoré vás správne nasmerujú
V prvom rade sa musíte rozhodnúť – chcem sa začať učiť odzačiatku alebo sa chcem zdokonaliť? Aký som vlastne level, aby som sa nezačal učiť niečo, čomu nebudem rozumieť? Najlepšie bude, keď navštívite jazykovú školu, kde vám dajú vstupný test, ktorý určí úroveň vašej angličtiny.
2.Nebojte sa komunikovať
Prihláste sa na kurz angličtiny podľa výsledkov v teste a vyberte si ten, ktorý je zameraný hlavne na konverzáciu. Rozprávať, rozprávať, počúvať, rozprávať, písať, takto sa najlepšie naučíte cudzí jazyk. Nebojte sa, že poviete niečo gramaticky nesprávne, rozprávajte sa bez obavy z chyby, takto si perfektne rozšírite slovnú zásobu.
3.Drilujte slovnú zásobu
Čím širšiu budete mať slovnú zásobu, tým lepšie. Učte sa slovíčka, tak ako na začiatku  - urobte si slovníček, zakryte si slovenský výraz a snažte sa ho povedať po anglicky a opačne. Počúvajte anglickú hudbu, pozerajte filmy s anglickými titulkami, čítajte knihy v angličtine. Noačo, že nebudete všetkému rozumieť, mozog však bude tieto slovíčka vnímať, registrovať a priradzovať im význam vyplývajúci z vety.
4.Cestujte
Návšteva krajín, kde budete odkázaný len na komunikáciu v angličtine, vás posunie neuveriteľne dopredu. Nebojte sa opýtať sa na cestu, keď zablúdite, nebojte si objednať jedlo po anglicky, komunikujte s miestnymi, nikde sa nezdokonalíte lepšie ako na mieste, kde každý rozpráva angličtinou a vy nemáte inú možnosť ako tiež rozprávať po anglicky.