Ako si vybrať výživové doplnky?

Začali ste cvičiť, upravili ste si jedálniček a neviete, či sú pre vás dobré doplnky výživy? Jeden článok hovorí tak, druhý onak a teraz babo raď. Keď sa budete riadiť týmito tipmi, doplnky výživy budú pre vás dobrý variant. Berte iba tie doplnky výživy, ktoré vám chýbajú a nemáte šancu získať zo svojho jedálnička. Ale taktiež to nepreháňajte, pretože telo nedokáže spracovať neobmedzené množstvo proteínov či kreatínov.
1.Určte si, čo chcete zdokonaliť
Každý doplnok výživy je na niečo iné. Chcete nabrať svalovú hmotu? Používajte gainery. Chcete skvalitniť svalovú hmotu? Používajte BCAA a proteíny. Na začiatku si musíte stanoviť jasný cieľa a podľa neho sa odraziť ďalej.
2.Poraďte sa so skúsenejším
Nikto učený z neba nepadol, a aj keby áno, tak by bol hneď mŕtvy. Preto sa pýtajte trénerov vo svojej posilňovni, navštívte internetové fóra, kde vám poradia, opýtajte sa skúsenejšieho kamaráta, predavača v obchode, určite vám ochotne dajú informácie, na základe ktorých zistíte, čo je pre vás najlepší variant.
3.Stavte na kvalitu
Trh zaplavujú lacné a často aj nebezpečné suplementy z ázijských trhov, ktoré vám narobia viac škody ako úžitku. Preto sa vyhnite pofidérnym eshopom či sprostredkovanému predaju cez tri ruky len kvôli super cene. Stavte na kvalitu, nakupujte v etablovaných eshopoch, obchodoch, ktoré ponúkajú overenú kvalitu ako Aminostar, All Stars, Nutrend, BioTech či MuscleTech.
4.Vyberajte výrobky na prírodnej báze
Na trhu je aj dostatok kvalitných, účinných a zároveň chutných doplnkov, ktoré sú založené na prírodnej báze – srvátkové proteíny, protostrol či L-carinitne. Je vždy lepšie, keď si dáte prírodné látky ako čistú chémiu. Áno, niekedy sú menej účinné, no pre vaše telo rozhodne vhodnejšie a lepšie.