Ako si založiť spoločnosť?

Založiť si vlastnú spoločnosť je snom mnohých pracujúcich, ktorí sa chcú osamostatniť a začať zarábať iba na seba. Ako veľmi náročné je založenie spoločnosti? Je to na vás, ako si zariadite, tak máte. Jednoduché zakladanie spoločnosti spočíva v tom, že túto prácu zveríte do rúk profesionálom, ktorý to urobia za vás a to náročnejšie spočíva v tom, že si musíte vystáť všetky rady, vyplniť všetky formuláre a zniesť všetku tú byrokraciu iba vy sám.
1.Bezhlavé podnikanie je odsúdené na neúspech. Musíte sa starostlivo pripraviť, musíte urobiť analýzu trhu, zistiť, čo na trhu chýba a je po tom dopyt a túto medzeru vyplniť. Dobrý nápad však nestačí, musíte si rozpracovať aj ekonomické záležitosti – biznis plán je nutnosť. Keď máte všetko premyslené, až vtedy sa môžete pustiť do zakladania spoločnosti.
2.Na začiatku si musíte vybrať, či sa rozhodnete pre založenie sro, akciovej spoločnosti či inej formy podnikania. Napíšte si pre a proti, čo vám ponúka každá forma a vyberte si pre vás tú najvýhodnejšiu. Tiež si vyberte, či si chcete založiť spoločnosť sám alebo využiť služby špecializovanej spoločnosti.
3.Založenie spoločnosti trvá 7 – 10 dní a nedá sa nijako urýchliť. No keď nechcete čakať a chcete začať podnikať hneď – do niekoľkých hodín, môžete si kúpiť už existujúcu spoločnosť. Rýchlym predajom spoločností sa zaoberajú špecializované spoločnosti a vy môžete získať spoločnosť založenú s účelom ďalšieho predaja alebo používanú spoločnosť, ktorá je účtovne „vyčistená“.
4.Dnes len ťažko nájdete na trhu miesto, ktoré je bez konkurencie, preto sa musíte odlíšiť. Najlepšie výrazne a ohromte svojich zákazníkov tak, že budú o vás šíriť len dobré reči a vždy vás spomenú, keď príde na debatu o službách z vašej oblasti, len takto máte šancu uspieť.