Ako si vybrať tlačiareň?

Kedysi ste mali na výber len z ihličkovej tlačiarne a boli ste šťastný, že si môžete niečo vytlačiť. Na dnešnom trhu tlačiarní je oveľa bohatšia ponuka, ale zase neviete, ktorú si máte vybrať? Laserovú, atramentovú či multifunkčnú tlačiareň? Tiež vás pri tomto výbere môže ovplyvniť cena tonerov – lacné náplne do tlačiarne sú výrazným závažím na miske váh.
1.Najdôležitejšie rozhodnutie vás čaká hneď na začiatku – budete tlačiť iba zopár dokumentov mesačne a aj to čiernobielych? Alebo stovky farebných strán týždenne? Záleží vám na kvalite tlače, či je jedno, ako to bude vyzerať, hlavné je, aby sa to dalo prečítať?
2.V tomto prípade je pre vás výhodnejšia atramentová tlačiareň, najlepšie multifunkčná, kde si budete môcť naskenovať fotky, dokumenty či obrazy. Počiatočná investícia do atramentovej tlačiarne je nižšia ako do laserovej, no keď si to prepočítate, tlač na atramentovej tlačiarni je nákladnejšia. Preto si vyberte značkovú tlačiareň, do ktorej zoženiete tonery za dobrú cenu. Lacné a kvalitné tonery Minolta sú pre vás stávkou na istotu.
3.Keď sa chystáte tlačiť stovky strán mesačne, je pre vás lepšia laserová tlačiareň, aj keď sú jej obstarávacie náklady vyššie. No keď si to rozmeníte na drobné, tlač bude lacnejšia a zároveň aj rýchlejšia. Kvalita tlače je tiež vyššia ako pri atramentovej tlačiarni. Pokiaľ chcete dobré „palivo“, kúpte tonery Dell a aj tlačiareň rovnakej značky.
4.Atramentové tlačiarne ponúkajú farebnú tlač už v základnej výbave, no tonery sa veľmi rýchlo míňajú. Farebné laserové tlačiarne sú oveľa drahšie, ale ich farebná tlač je aj oveľa kvalitnejšia. Takže ak si potrpíte na kvalite a farebných stránok budete tlačiť viac ako tri za mesiac, vyplatí sa vám farebná laserová tlačiareň.