Ako si vybrať last minute?

Vyberte si last minute dovolenku tak, aby ste s ním boli spokojný. Ešte ste nikdy nevyskúšali takúto dovolenku? Máte trochu obavy, čo vás čaká? Nemusíte sa báť, keď sa budete riadiť podľa následujúcich krokov, nestane sa vám, že by ste svoje rozhodnutie ľutovali.
1.Na trhu sú desiatky cestovných kancelárií, ako si vybrať tú správnu? Stavte na kvalitu, stavte na spoločnosť, ktorá sa na trhu s cestovkami pohybuje dlhé roky. Čím dlhšie cestovná kancelária na trhu pôsobí, tým máte menšiu šancu, že vám hrozia nejaké problémy.
2.Nestačí si pozrieť fotky z katalógu, nikdy miesto nevyzerá tak, ako to v katalógu. Pozrite si fotky turistov, ktorí tam boli, pozrite si videá na Youtube, kde uvidíte veci neskreslené photoshopovými filtrami.
3.Neskočte hneď po prvej cenovej ponuke, ktorá sa vám zapáči. Našli ste skvelú dovolenku v Taliansku s polpenziou? Čo keď vám iná cestovka ponúkne last minute na Sardínii za rovnakú cenu ibaže v 5* hoteli s all inclusive? Nebuďte pohodlný, sondujte aktívne trh.
4.Čítajte zmluvu, čítajte všetko, áno, aj tie malé písmenká. Hlavne pri podozrivo výhodnom last minute. Práve tam môžu byť ukryté rôzne skryté poplatky, ktoré vašu ultra výhodnú dovolenku predražia.
5.Vyzerajú fotky hotela úžasne? Pláž tiež? Čítajte recenzie, ale relevantné. Dopočuli ste sa od známeho hundroša, že dovolenka v Kalábrií je hrozná? Prečítate si renomované recenzie a zistíte, že dovolenka v Kalábrií je úžasná. Vyberte si hlavne blogy, ktoré majú svoje renomé a nie JPP.
6.Jasné, v katalógu je uvedené, že na pláž to je 20 m. Ale ako? Vzdušnou čiarou? Musíte si vykopať tunel? Pozrite si Google maps a overte si, či je to naozaj tak. Asi by ste neradi dvadsať metrov šliapali 20 minút.

Buďte detailista, aj keď ním bežne nie ste, každý detail môže rozhodnúť o tom, či sa na dovolenke budete cítiť dobre alebo nie. Nepodceňujte a nenechávajte na náhodu skutočne nič.