Ako vybrať hračku pre deti?

Vybrať hračky pre deti je často náročnejšie, ako by ste si mysleli. Aké sú vaše požiadavky? Mala by hračka dieťa iba zabaviť alebo aj niečo naučiť? Keď sa snažíte vyberať hračky tak, aby sa vaša ratolesť niečo naučila, najlepšie je vybrať edukatívne alebo interaktívne hračky, ktoré učia deti od útleho veku zdokonalovať jemnú motoriku a zmysly, no nielen hračky s týmto označením pomáhajú deťom v správnom vývoji.
1.Hračky vyberajte podľa veku a schopností detí, dvojročnému dieťaťu kúpite šliapaciu motorku, no 5 ročnému už kúpte elektrickú motorku, ktorá je rýchlejšia. Jednak si uvedomí, že sa stáva zodpovednejším, a hlavne sa začne učiť a vnímať pravidlá, ako jazdiť, keď ho budete neskôr učiť bicyklovať sa a pravidlá cestnej premávky. Zohľadnite aj vekové odporúčanie, hračkárske firmy spolupracujú s uznávanými detskými psychológmi, takže táto značka tam nie je len proforma.
2.Nevyberajte hračky podľa toho, čo sa páčilo vám, keď ste boli dieťa. S hračkou sa nebudete hrať vy, ale dieťa, preto ho pri výbere počúvajte, no vyhraďte si právo mať konečné rozhodnutie – keď sa mu daná hračka páči, sami zvážte, či je pre vašu ratolesť vhodná a povedzte áno alebo nie.
3.Neoplatí sa zbytočne šetriť či už na kvalite alebo si hovoriť, že mu kúpite niečo väčšie, veď do toho dorastie. A platí to aj opačne, keď je dieťa dostatočne veľké a chce elektrické autíčko na baterky, ktoré je drahšie ako šliapacie a vy mu kúpite práve to šliapacie, ktoré tak veľmi nechcel, čo urobí? S hračkou sa nebude hrať a vy ste vyhodili peniaze zbytočne.
Nebuďte stena voči detským túžbam, no ani ich nezmyselne neposlúchajte. Buďte sudca, spravodlivý sudca, ktorý rozhodne o tom, či je hračka, ktorú si dieťa vyberie, preň vhodná. Čo je krajšie, ako žiariace detské oči a vaše vedomie, že táto hračka ho aj niečo naučí?