Ako si urobiť domácu posilňovňu?

Dôvodov, prečo vám vyhovuje cvičiť doma viac ako v posilňovni, môže byť viac. Zdá sa vám príliš vysoké členské, máte to zbytočne ďaleko, popri práci nestíhate chodiť aj do posilňovne, chcete mať svoje vlastné súkromie alebo sa nechcete deliť o fitness stroje. Ako na to, aby vaša vlastná posilka ponúkala všetko,čo potrebujete?
1.Základ je vybrať si vhodné miesto, tí, ktorí bývajú v dome majú možnosti viac – pivnica, garáž, povala či prázdna izba, no tí, ktorí bývajú v bytoch sú značne obmedzení – nájdite si kútik, kde vybavenie nebude nikomu prekážať, prípadne zistite možnosti kočikární či iných nevyužívaných spoločných mimobytových priestorov.
2.Keď ste si našli vhodné miesto, upravte si ho tak, aby ste sa tam cítili dobre – povysávajte pavučiny, vymaľujte, upracte, čo sa dá, pridajte plagáty, nech máte motiváciu a môžete začať s vybavením.
3.Základom sú samozrejme činky, nesmú chýbať posilňovacie lavice, nemusíte mať však zariadenie ako v profesionálnej posilňovni, to by ste sa nedoplatili. Môžete skúsiť aj improvizovať – vyrobte si napríklad vlastné činky zo starých kolies na aute.
4.Vyberajte zariadenie, ktoré využijete na viac cvikov – univerzálne bradlá, na ktorých si zacvičíte triceps, chrbát, brucho a aj biceps. Polohavciu posilňovaciu lavičku, ktorú nakloníte aj do záporného uhla. Ste limitovaný priestorom, takže na to myslite a vyberajte multifunkčné zariadenia.
5.Urobili ste si skvelé miesto na cvičenie, kde budete mať súkromie, no nebude vám mať kto poradiť, či cvičíte správne. Poproste skúsenejšieho kamaráta, aby vám pomohol alebo si pozrite inštruktážne videá, je ich plný internet. A hlavne sa nepreceňujte, keď nebudete vládať dvihnúť činku, nebude tam nikto, kto by vám pomohol.