Ako sa starať o svoje slnečné okuliare?

Slnečné okuliare sú obľúbeným doplnkom počas letných dní. Viete ale ako sa o ne správne starať? V nasledujúcich krokoch sa to dozviete.
1.Majte pri sebe handričku na čistenie. V obchode nájdete špeciálne handričky na okuliare, avšak ako náhradu môžete použiť aj kúsok látky, najlepšie z bavlny, ktorá okuliare nepoškodí. Vďaka tomu sa vyhnete znečisteniu sklíčok. Nečistite okuliare do trička alebo iného šatstva. Umelé vlákna, ktoré sú v šatstve, môžu poškriabať sklo a poškodiť okuliare.
2.Majte puzdro. Slnečné okuliare noste na očiach alebo si ich vkladajte do puzdra. Ak ich nosíte vo vlasoch, môže dôjsť k ich poškodeniu. Hrozí roztiahnutie alebo dokonca zlomenie rámu. Potom vám budú okuliare horšie sedieť, budú voľnejšie alebo vám budú padať. Kúpte si puzdro a ak nechcete mať okuliare na očiach, odložte si ich do puzdra, kde sa vyhnete ich poškodeniu.
3.Nenechávajte okuliare na palubnej doske vášho automobilu, keď je vonku horúco. A to aj v prípade, že odídete z auta len na chvíľu. Horúčava, ktorá je v aute je ešte znásobená a môže poškodiť sklá, ale aj tvar okuliarov. Hlavne ak sú okuliare plastové, je potrebné ich držať ďaleko od tepelných zdrojov.
4.Okuliare môžete používať aj vo vode, ako napríklad v bazéne. Dôležité ale je, aby ste ich po styku s vodou utreli, aby ste sa vyhli korózii pántov. Potom sa budú ťažie otvárať. Ak sa už vaše okuliare ťažko otvárajú a zatvárajú, môžete pánty natrieť rastlinným olejom.
5.Okuliare si skladajte z očí vždy oboma rukami. Možno sa to zdá ako maličkosť, ale aj takáto drobnosť môže pomôcť vašim okuliarom. Ak si okuliare skladáte jednou rukou, časom môže dôjsť k poškodeniu rámu a okuliare môžu byť čiastočne zdeformované, čím vám nebudú dobre sedieť.
6.Okuliare si nečistite prostriedkami na čistenie obrazoviek alebo okien. Možno to vyčistí sklá, ale tieto prostriedky obsahujú látky, ktoré nie sú vhodné pre vaše oči. Taktiež hrozí poškodenie farebnosti rámu.