Ako tepovať

V dnešnej dobe sa stretávame rôznym druhom znečistenia našich obľúbených pohoviek, kobercov, ba i sedadiel v automobiloch. Nie jeden z nás riešil dilemu, ako odstráni hlboko zažraté a dlhodobo nečistené škvrny na svojich sedačkách/kobercoch. No vďaka tomu, že žijeme v modernej dobe,tak sa nám na odstránenie týchto "nepríjemnosti" ponúka kopec možností, no najlepšou, najdôkladnejšou a najpresvedčivejšou metódou odstránenia aj hlboko zažratých a bežnou metódou nevyčistiteľných škvrn, je tepovanie. Vďaka naším vysoko kvalitným prístrojom a prípravkom svetovej značky Kärcher Vám vieme zaručiť dôkladné a stopercentné odstránenie nežiadúcich znečistení. Neváhajte a vyskúšajte nás kontaktovať!

KOMPLETNÉ VYTEPOVANIE AUTA ZAHŔŇA:

- Vysávanie - podlahy, sedadlá, koberčeky, batožinový priestor, kolajničky sedadiel, škáry medzi sedadlami a stredovým panelom, vysávame aj mriežky kúrenia s použitím kefového nadstavca, gumené tesnenia, priestor rezervnej pneumatiky, priestor pod vyklopenými zadnými sedadlami, odkladacie priestory, tak ako pri tepovaní, vysávam všetko "vysávateľné".

- Tepovanie -
Tepujú sa:
- sedadlá a to kompletne (odporúčam ich vybrať von, no ak si to majiteľ nepraje, tak sa sedadlá tepujú priamo v interiéri)
- ľaktové opierky, podlaha, strop, tapacíry dverí, batožinový priestor, zadné plato, bezpečnostné pásy
- tepovanie koberčekov, textilných kapsičiek určených pre uchovávanie trojuholníka, zdviháku a podobne
Tepujem prakticky každú tepovateľnú časť interiéru vozidla.

DôKLADNÉ TEPOVANIE KOBERCOV ZAHŔŇA:

(Postup):
1.Pred tepovaním je potrebné dôkladne povysávať a odstrániť všetky nečistoty. Po vysávaní sú na čistenú plochu aplikované čistiace prostriedky. Na záver je použitý profesionálny nemecký tepovací stroj značky Kärcher, ktorým sa dôkladne odstránia všetky nečistoty a pachy z kobercov. Čistiace prostriedky a systémy značky Kärcher sú veľmi účinné a v miestnosti zanechávajú príjemnú vôňu.
2.Pod pojmom mokré čistenie kobercov/tepovanie rozumieme extrakčnú metódu čistenia kobercov. Ide o čistenie mokrou formou, keď je čistiaci roztok pod tlakom vstrekovaný hlboko do vlákna čisteného materiálu, nečistota sa rozpustí a nasledovne je vysatá do zbernej nádoby.
3.PRINCÍP:
Čistiaci roztok je tvorený primeraným množstvom čistiaceho prostriedku, priamo určeného pre túto metódu, rozmiešaného vo vode o teplote 40-50°C. Čistiaci prostriedok je vždy zvolený podľa druhu čisteného materiálu. Čistiace prostriedky sú biologicky odbúrateľné, nemajú nepriaznivé účinky na zdravie človeka a nemajú bieliace účinky ,t.z. nespôsobujú zosvetlenie čisteného materiálu.
4.ÚČINKY:
Vďaka extrakčnému čisteniu dôjde k hygienickému a dôkladnému odstráneniu nečistôt. Odstráni sa tak prach, alergény, zaschnuté škvrny, mastnota, pachy(cigaretové aj zvieracie), nie len z povrchu, ale aj z hĺbky koberca. Dochádza k oživeniu farieb, ale aj k regenerácii vlákna koberca.
5.VÝHODY:

U extrakčnej metódy docielime omnoho vyššiu účinnosť a efektivitu čistenia, ako u klasického spôsobu suchého vysávania. Je to spôsob použitím špeciálneho čistiaceho prostriedku, ktorý je vstrekovaný nie len na povrch, ale pod tlakom aj do hĺbky čisteného materiálu, kde sú nečistoty rozpustené a následne vysokovýkonnou turbínou ihneď odsaté. Nedochádza tak k efektu, ktorý nastáva pri ručnom tepovaní a čalúnení kobercov, kde sú síce nečistoty rozrušené čistiacim prostriedkom, ale nie sú následne dôkladne odsaté, takže ostávajú naďalej v čistenom materiály a po zaschnutí sú spojené s vláknom kobercov. Navyše pri ručnom tepovaní zostáva v materiály veľké množstvo vlhkosti, ktorá môže spôsobiť následný výskyt plesní, naopak u extrakčného čistenia tento problém vďaka dôslednému odsatiu roztoku nenastáva.