Ako si kúpiť letenku

Ak sa chystáte na dovolenku alebo služobnú cestu a potrebujete kúpiť letenku? V tomto článku si povieme, ako si letenku kúpite a neminiete na ňu zbytočne veľa peňazí.

Kúpiť letenku si môžete 3 spôsobmi:
- Osobne
- Cez telefón
- Cez internet
1.Osobne

Tento spôsob je vhodný najmä pre ľudí, ktorí nemajú prístup k internetu alebo z rôznych

dôvodov nedôverujú moderným technológiám. Výhodou nákupu letenky osobne je, že sa môžete spýtať na všetko, čo Vám nie je jasné. Ak nedôverujete elektronickému bankovníctvu alebo máte radšej platbu v hotovosti, nákup letenky osobne je pre Vás tá správna možnosť. Každý spôsob nákupu letenky je bezpečný, ale v tomto prípade máte úplnú istotu, za čo platíte. Nevýhodou takejto kúpi môže byť vzdialenosť predajcu leteniek od vášho bydliska ale aj to, že napríklad cez internet by ste mohli nájsť viac možností na kúpu lacnejšej letenky, napríklad na letenkyzababku.sk
2.Cez telefón

Rezervácia letenky cez telefón patrí v súčasnosti k menej využívaným spôsobom. Ak sa rozhodnete pre tento spôsob, potrebujete hlavne telefónne číslo operátora spoločnosti, z ktorej chcete letenku. Telefónne číslo na operátora nájdete na internetovej stránke každého predajcu leteniek. A samozrejme, najdôležitejšie je vedieť, kedy a kde chcete letieť. Aj nákup letenky cez telefón je bezpečný spôsob. Zamestnanci, ktorí majú rezerváciu leteniek na starosti, Vám poskytnú vŠetky potrebné informácie.
3.Cez internet

V súčasnosti dokážete kúpiť takmer všetko už aj na internete a letenky samozrejme nie sú výnimkou. Nákup letenky cez internet je jednoduchý, pretože žiadny predajca leteniek nechce zákazníka odradiť od nákupu jeho zložitosťou. Pri nákupe cez internet je potrebné na začiatku správne zadať svoje meno. Za príplatok máme možnosť si nastaviť aj prednostný nástup do lietadla. Takisto je potrebné zadať, či budeme cestovať aj s batožinou alebo bez nej. Môžeme si priplatiť aj za poistenie alebo zvoliť možnosť bez poistenia. Predtým ako zaplatíme, resp. si zvolíme spôsob platby si ešte potrebujeme skontrolovať, či sme sa nepomýlili pri zadávaní údajov. Ak nechcete zbytočne utrácať za predraženú letenku, odporúčame Vám  stránku letenkyzababku.sk, kde nájdete inšpiráciu na kúpu lacnej letenky.