Ako pripraviť výbavičku pre bábätká?

Aj vy ste vo veľkom očakávaní vášho malého drobčeka? Dokončujete všetky dôležité detaily pre jeho príchod? Kočík, postieľka, hračky a plienočky nakúpené, len kojenecké oblečenie nie je ešte kompletné? Neviete aké druhy dupačiek, košieľok, ponožiek, overalov máte nakúpiť? Strácate sa v regáloch obchodov? Ak je to prvorodené dieťatko, určite to je pre vás stres. Pri druhom a ďalších to už budete mať v malíčku.
1.V prvom rade si treba uvedomiť, v ktorom ročnom období sa bábätko ide narodiť. Ak je práve zima, tak to musia byť hlave teplé veci. Overaly s dlhými rukávmi, svetríky, čiapočky, body a ponožky. Sústreďte sa hlavne na príjemné bavlnené materiály, nech bábo v žiadnej polohe nič netlačí. Príjemné sú aj flísové overaly, viac držia teplo. Využiť by ste mohli aj jednoduché tielka. Bude to ideálna spodná vrstva. Dieťatko bude v zime naobliekané ako malá cibuľa. Má to však svoj význam. Novorodenci ešte nemajú takú termoreguláciu ako dospelí. Môže byť preňho náročný aj presun z pôrodnice domov. Nezabudnite na teplé deky a hrubý vlnený fusak do kočíka.
2.Ak očakávate potomka v lete, máte to jednoduchšie. Postačia vám body s krátkym rukávom, krátke nohavice, ľahké košieľky a svetríky. Teplými vecami sa zásobte až neskôr v aktuálnych veľkostiach.
3.Čo býva väčšinou problém je, že pred narodením neviete odhadnúť dĺžku bábätka. Niekomu sú dobré úplne prvé novorodenecké čísla, iní sú poriadni mackovia a môžete kupovať rovno číslo 62. Pre istotu sa zásobte širšou škálou veľkostných čísiel. Aby ste mali istotu, že do niečoho sa trafíte. Nekupujte veľa vecí. Ľahšie ich v prípade núdze dokúpite.
4.Čo sa týka farieb, tak pre dievčatká je stále v kurze ružová farba a pre chlapcov modrá. Pokojne však kupujte vecičky aj v bielej, béžovej či hnedej alebo žltej. Sú to ľahko kombinovateľné farby. A trošku si drobcov aj oživíte niečím iným.